Persberichten

Drie verdachten bij woninginbraak op heterdaad aangehouden

Agenten hebben op aangeven van een oplettende getuige, zaterdagochtend in alle vroegte, drie wegvluchtende verdachten weten aan te houden nadat ze in een woning hadden ingebroken. Ook hier weer heeft een scherpe getuige die de zaak niet vertrouwde 112 gebeld waardoor de verdachten snel gepakt konden worden.

Rond 05.00 uur zag een bewoner van de Leguaanstraat dat de voordeur van een woning open stond. Tevens zag de oplettende buurtbewoner drie mannen hard wegrennen. De melder aarzelde geen seconde en belde direct de politiemeldkamer.

Aangesnelde eenheden ter plaatse stelden zich strategisch op en omsingelden de Faunabuurt. De drie verdachten voelden zich als katten in het nauw en maakten dan ook letterlijk, rare sprongen in het duister van de Faunabuurt. De mannen renden door tuinen, sprongen over schuttingen en vlogen door de verschillende steegjes van de Hagedisstraat, Kantjillstraat en Antilopenstraat. Verschillende agenten zetten de achtervolging in. Het net sloot zich rond de drie verdachten die zich niet zonder slag of stoot wilden overgeven. Eén persoon is gepepperd bij zijn aanhouding. Daarnaast is de diensthond ingezet om een andere verdachte aan te houden. Uiteindelijk zijn alle inbrekers aangehouden en naar het bureau overgebracht. Twee verdachten zijn 18 jaar, de derde persoon is 22 jaar. Alle betrokkenen wonen in Almere. Het woninginbrakenteam van district Zuid heeft deze zaak in onderzoek.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *