Persberichten

Inbreker aangehouden in Tussen de Vaarten

In de nacht van woensdag 9 op donderdag 10 augustus hielden agenten een verdachte aan voor een woninginbraak aan de Hofstedestraat in Almere Buiten.

Rond 04.10 uur waren agenten aan het surveilleren in de wijk Tussen de Vaarten. Ze zagen ter hoogte van de Therese Schwartzestraat en het Spoorbaanpad twee jongemannen lopen. De twee schrokken van de agenten waarop de één wegfietste en de ander erachteraan rende. Het spoor van de fiets leidde over het gras naar een stroomhuisje aan de Therese Schwartzestraat. Daar vonden agenten een tas met een laptop en andere gestolen goederen. Dit leidde naar een woning aan de Hofstedestraat waar bleek te zijn ingebroken.

In de omgeving van de Therese Schwartzestraat zochten agenten. In een voortuin bleek in de bosjes een man te liggen. Toen een agent hem aansprak, wilde hij wegrennen. Dit wist de agent te voorkomen en de man, 20 jaar uit Almere, werd aangehouden. Een nader onderzoek is ingesteld. De politiehelikopter heeft in de omgeving gezocht naar eventuele andere verdachten.

De fiets op de foto is één van de fietsen welke mogelijk gebruikt of gestolen zijn bij de inbraak. De politie zoekt naar de eigenaar van deze fiets. Kent u of bent u de eigenaar? Neem dan contact op met de politie onder vermelding van procesnummer 2017244685.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *