Nieuws

Verduisterde auto klemgereden door politie

Het busverkeer tussen het Greta Garboplantsoen en het Walt Disneyplantsoen heeft woensdagmiddag stilgelegen vanwege een politieonderzoek. De politie heeft een verduisterde auto klemgereden en een vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden.

De parkeerplek van de verduisterde auto was bekend bij de politie. De auto was voorzien van een track en trace systeem waardoor de locatie bekend was. Op het moment dat agenten bij de auto aankwamen stapte er iemand in de verduisterde auto. De persoon die instapte staat bij de politie bekend als vuurwapen gevaarlijk. De auto met bestuurder reed vervolgens weg.

De politie besloot om een korte achtervolging in te zetten waarna de auto frontaal werd klemgereden op de busbaanovergang bij de Hollywoodlaan. Omdat er sprake was van mogelijk vuurwapenbezit maakten agenten gebruik van de uitpraatprocedure waarna de verdachte werd aangehouden.

De Verkeers Ongevallen Analyse van de politie is ter plaatse gekomen om de situatie rondom de klemgereden auto in kaart te brengen. Bij verduistering van een auto geef je iemand toestemming om in de auto te rijden, maar hij of zij brengt de auto vervolgens niet terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *