Persberichten

Verdachten aangehouden voor woningoverval Literatuurwijk

Twee mannen zijn maandag 15 januari door een arrestatieteam in hun woning in Amsterdam aangehouden. Ze worden verdacht van het plegen van een woningoverval, die in december 2016 plaatsvond in de Literatuurwijk in Almere. De 78-jarige bewoonster van de woning raakte bij deze overval gewond.

Bij de overval op donderdag 8 december 2016 in de Literatuurwijk wisten de daders te ontkomen. Afgelopen maandagochtend konden twee mannen van 32 en 40 jaar oud worden aangehouden voor deze overval. Na hun aanhouding werden er zoekingen gestart in twee woningen in Amsterdam en in twee woningen in Almere. Daarbij werden diverse goederen in beslag genomen. De verdachten zitten vast en worden verhoord.

Verband
De overval houdt mogelijk verband met de dood van de 43-jarige Ester Paul. Zij werd in april vorig dood aangetroffen in het water van het Veluwemeer bij Biddinghuizen. Ze bleek door een misdrijf om het leven gekomen. Rechercheurs onderzoeken of een mogelijk conflict haar fataal is geworden. Betrokkenheid bij de overval in de Literatuurwijk komt naar voren als een mogelijk motief voor haar dood.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *