Nieuws

Grote politie actie azc vanwege verdenking vuurwapen

De politie en diverse andere instanties zijn zaterdag massaal aanwezig geweest op het terrein van het azc in Almere. Daar is in het kader van een onderzoek sinds vanochtend vroeg een grote politie actie opgezet.

Uiteindelijk werd er ’s middags bijstand gevraagd van de Dienst Speciale Interventies (DSI). Het arrestatieteam, bestaande uit ongeveer 20 mensen, heeft zich op de parkeerplaats voorbereid op een inzet. De inzet van de DSI was gericht op mensen die zich nog in een aantal woningen bevonden. Hen werd met megafoon verzocht het pand te verlaten en zich over te geven. Meerdere personen werden daarbij door agenten weggevoerd. Een van hen is aangehouden op verdenking van en het bezit van (een) vuurwapen(s). Het is nog onduidelijk of het vuurwapen is aangetroffen. Na afloop van de inval is de Explosieven Opruimingsdienst Defensie ook in de woning geweest.

In het belang van het onderzoek kon het Openbaar Ministerie zaterdagavond geen verdere informatie geven. Een groot team van rechercheurs en andere onderzoekers is in de middag bezig geweest met onderzoek in de woning. Een tweede persoon is aangehouden, maar wordt waarschijnlijk snel weer vrij gelaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *