Persberichten

Winterweer: goede voorbereiding scheelt een hoop!

Politie Flevoland waarschuwt alle bestuurders in de regio om goed voorbereid de winter in te gaan. Vandaag raakten tientallen automobilisten en (brom) fietsers in de problemen door gladheid. Door de gehele regio raakten automobilisten van de weg of ontstonden tientallen aanrijdingen met uitsluitend materiële schade. De regionale meldkamer verwerkte 33 aanrijdingen die in sommige gevallen direct verkeersopstoppingen tot gevolg hadden.

Vanaf 06.00 uur regende het 1-1-2 meldingen bij de regionale meldkamer politie Flevoland. 33 aanrijdingen of incidenten ten gevolge van gladheid werden door politie, ambulance en brandweer afgehandeld. Bij zes aanrijdingen raakten bestuurders of passagiers lichtgewond. Ook enkele fietsers en scooterrijders kwamen lelijk ten val. Tengevolge van enkele aanrijdingen op de Larserdreef in Lelystad, de Tussenring/Almere en Grote Vaartweg/Almere ontstond verkeershinder. Verschillende bestuurders op de Oostvaardersdijk kwamen met de schrik vrij toen ze tijdens inhaalmanoeuvres in de berm raakten. Er raakte niemand gewond en konden zelfstandig wegkomen.

Met de winter in ’t zicht roept politie Flevoland alle bestuurders op goed voorbereid de weg op te gaan. Daarbij wordt ook dringend opgeroepen om bevroren ruiten GEHEEL schoon te maken, licht te voeren en ook drinken, eten en extra warme kleding of deken(s) in de auto te leggen voor het geval dat je ergens strandt. Voorgaande jaren raakten tientallen automobilisten in de problemen toen bij zwaar winterweer en extreme gladheid mensen urenlang in hun auto moesten wachten op hulpdiensten. Dus vergeet niet de actuele weersverwachting te checken!

De gouden regel is en blijft: Verlichting aan ook overdag, houd meer dan normaal afstand, matig je snelheid en wees voorbereid….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *