Nieuws

Almeerse brandweerman wint WTC Trappenloop

Vrijdagavond 31 maart werd voor de zesde keer de WTC Trappenloop gehouden in het hoogste gebouw van Almere. Een Almeerse brandweerman werd nummer één in zijn klasse. 

De hele avond stonden verschillende runs op het programma zoals de Kids Run, de Business Run en uiteraard ook een run voor individuele lopers. Als laatste was er één speciaal voor brandweerlieden. In totaal zijn elf Almeerse brandweermannen, vijf brandweermannen elders uit Nederland, drie Belgische brandweermannen en drie Duitse brandweermannen aan de tocht naar boven gestart.

Tijdens de tocht van 600 treden en 28 verdiepingen naar het hoogste puntje van Almere hadden zij daarbij hun complete brandweer uitrusting aan inclusief ademlucht.

Tijden
De route startte in het WTC en ging via het plein naar de ondergrondse parkeergarage om vanuit daar aan de klim in het trappenhuis te beginnen. Na 6 minuten en 46 seconden kwam de Almeerse brandweerman Mark Scheermeijer boven en zette daarmee de beste tijd neer. Kort gevolgd door de Belgische brandweerman Gilles De Wulf Maffle met 6 minuten en 49 seconden. Op de derde plaats eindigde Frank Schoon uit Broek op Langedijk met een tijd van 7 minuten en 23 seconden.

Nadat iedereen weer op adem was gekomen werden beneden de prijzen uitgereikt. Het team van HV-Almere feliciteert de brandweermannen met hun behaalde prestatie!

(Klik hier voor de foto’s)

Video

Foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *