Nieuws

1 april: Trajectcontrole A6 is goudmijn tijdens eerste maand

Update: 1 april. We hopen dat we jullie niet te hard hebben laten schrikken bij het lezen van onderstaand bericht.  Inmiddels is dit bericht tienduizenden keren gelezen maar velen hadden ( soms na een korte schrikreactie ) al snel door dat het om een grap ging!  Ter info: Op dit stuk snelweg geldt inderdaad een snelheidslimiet van 80km/h. Het kan natuurlijk wel zo zijn dat de politie zelf met een flitser langs de weg staat.


De trajectcontrole die sinds begin maart actief is op de A6 tussen de de Havendreef en de Hollandse brug heeft in de eerste maand al ruim twee miljoen euro opgebracht. Met name de rijbanen waar 80km/h gereden mag worden zijn goed voor een groot aantal bekeuringen. 

Sinds de start van de metingen op 1 maart blijkt ruim 65% van alle voertuigen te hard te rijden in de 80km/h zone. De gemiddelde snelheid bleek hier net onder de 100km/h te liggen. Op de rijbanen waar 100km/h mag worden gereden werden opvallend weinig overtredingen gepleegd. Slechts 2% van alle weggebruikers ging hier de fout in.

De Telegraaf besteedde deze week aandacht aan de situatie op de A6.  Naast de trajectcontrole bekeurd de politie ook actief mensen die over de vluchtstrook rijden. De trajectcontrole is in beide richtingen. De verwachting is dat na de bekendmaking iedereen bewust is van de trajectcontrole en het aantal overtredingen zal dalen.

25 gedachten over “1 april: Trajectcontrole A6 is goudmijn tijdens eerste maand

 • Er wordt nergens op dat stuk aangegeven dat het een traject controle is..

  Beantwoorden
 • Traject controle was toch alleen voor vandaag geactiveerd?

  Beantwoorden
 • Mooie datum bij het item, maar neemt niet weg dat 80 km redelijk zot is op die stroken.

  Beantwoorden
 • Rijstrook erbij en 20 km eraf. Niet van deze tijd. Ik denk dat deze snelheden nog uit het ontwerp van 10 jaar geleden komen. Net als de eerste tijd op de A2.

  Beantwoorden
 • Eerste 4 bonnen al binnen, ongekend. Allemaal op 1 april binnen gekregen.

  Beantwoorden
  • zeker voor dat stuk op de a2?

 • 80 op een parallelbaan is heel normaal. Eindhoven, Den Bosch, Utrecht, etc. Wordt tijd dat ze daar echt gaan controleren, want het is nu gewoon gevaarlijk om je aan de snelheid te houden

  Beantwoorden
 • Controle is er zeker heb al een bekeuring gehad voor 6 km te hard 50 euro

  Beantwoorden
 • 1 april of niet, je moet je gewoon aan de snelheid houden.
  Ik probeer dat altijd maar op dat 80 km suk is dat levens gevaarlijk omdat ze je dan aan allekanten proberen in te halen.
  Ed daardoor ben ik al twee keer op het laatste moment voor het invoegen afgesneden.

  Beantwoorden
 • 1 April, maar dat zal het altijd blijven onder de hufters die een gevaar blijven op de wegen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *