Kort nieuws

Auto uit het Gooimeer gehaald, eigenaar gewelddadig bestolen

Een man is dinsdag 14 februari met geweld bestolen van zijn auto op de Brongouw in Almere Haven. Hij werd op straat gevonden met letsel aan zijn hoofd. De verdachte ging ervandoor met de auto van het slachtoffer. Woensdagochtend werd deze auto teruggevonden in het water bij de Gooimeerdijk-West.

Die bewuste dinsdagavond werd de man rond 18:30 op straat aangetroffen in de buurt van een lokale horecagelegenheid. De verdachte maakte de autosleutel van het slachtoffer buit en stal zijn auto.

Woensdag aan het einde van de ochtend kwamen de politie en Rijkswaterstaat ter plaatse bij de trailerhelling langs de Gooimeerdijk-West vanwege een auto in het water. Om de auto uit het water te kunnen halen werd de hulp ingeroepen van een bergingsbedrijf dat gespecialiseerd is in onderwater klussen.

Zij hebben met een duiker een lijn aan de auto vastgemaakt zodat deze met een lier uit het water getrokken kon worden. Eenmaal uit het water bleek aan de hand van het kenteken dat het om de gestolen auto ging. De politie heeft een kort onderzoek in de auto verricht, waarna de auto is meegenomen voor nader onderzoek.

Een getuige van de diefstal heeft in de buurt een jongeman gezien. Dit betreft een blanke jongen. Hij droeg een pet en een opvallend oranje gekleurd trainingspak van FC Barcelona. De recherche komt graag in contact met deze jongeman. Hem en getuigen die meer informatie hebben over de gewelddadige diefstal en/of weten wie dit gedaan heeft, wordt verzocht contact op te nemen met de recherche in Almere.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *