Kort nieuws

Diverse bekeuringen bij CVC-actie Almere Buiten

Woensdag heeft de politie in en rondom Almere Buiten een CVC-actie gehouden. Hierbij zijn diverse bekeuringen uitgeschreven. Bij de CVC-acties (Controle Verkeer en Criminaliteit) worden weggebruikers gecontroleerd, waarbij de nadruk ligt op verkeersveiligheid en het uit het verkeer halen van personen die zich bezig houden met criminele activiteiten.

Dit heeft de volgende resultaten opgeleverd:

In totaal hebben 130 bestuurder geblazen, één bestuurder had drank op. 200 bestuurders hebben een proces-verbaal gekregen voor de snelheid op de A6 (radar/flits).  En er zijn 31 bekeuringen opgemaakt voor diverse zaken.

Eén bestuurder had nog een belastingschuld open staan. Het voertuig is door de belastingdienst in beslag genomen. Een andere bestuurder reed zonder rijbewijs en bleek nog een boete van 237,- open te hebben staan. De bestuurder kon deze niet betalen en is ingesloten. Voor het rijden zonder rijbewijs is proces-verbaal opgemaakt.

Eén bestuurder reed met een ongeldig verklaard rijbewijs. De bestuurder is meegenomen voor verhoor. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt en hij heeft een dagvaarding gehad. Eén bestuurder had nog diverse boetes open staan. In totaal 4000,- euro. De bestuurder kon deze niet betalen en is aangehouden.

Korte achtervolging

Een bestuurder ging ervandoor op het moment dat hij een volgteken kreeg. Na een korte achtervolging is de bestuurder aangetroffen. Deze bleek geen rijbewijs te hebben, drank op te hebben en nog een boete van 300,- open te hebben staan. Voor het rijden zonder rijbewijs en met drank op is proces-verbaal opgemaakt. De boete is door de bestuurder betaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *