Nieuws

Ochtendspits zwaar ontregeld door stroomstoring Amsterdam

De ochtendspits werd dinsdag in de randstad zwaar ontregeld door een grote stroomstoring in en rond Amsterdam. Het treinverkeer rond de hoofdstad kon niet worden opgestart. Ook op de Flevolijn reden geen treinen. Op de snelwegen ontstonden lange files.

De stroomstoring ontstond rond half vijf in de ochtend en trof behalve Amsterdam ook diverse omliggende plaatsen, van Heerhugowaard in Noord-Holland tot Sassenheim, vlak bij Leiden. Rond negen uur werd gemeld dat alle getroffen huishoudens weer stroom hadden.

Treinreizigers strandden op de stations. Door de grootte van de verstoring was het onmogelijk voor de spoorwegen om vervangend busvervoer te regelen. Bij de stationskiosken werd koffie en thee aangeboden om het wachten wat aangenamer te maken.

Het treinverkeer kwam vanaf negen uur langzaam weer op gang. Omdat er vanochtend niet kon worden gereden staat veel materieel nu op de verkeerde plaats dus het zal nog enige tijd duren voordat de treinen weer volgens dienstregeling rijden.

Zij die ervoor kozen om met de auto de reis te maken kwamen op de A6 en de A27 in de file terecht. Op beide snelwegen was de vertraging om half tien nog een half uur. De streekbussen naar Amsterdam zaten bomvol. Reizigers richting Zwolle troffen het beter. De bus naar Harderwijk was vrij rustig en de aansluitende trein van Harderwijk naar Zwolle reed wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *