Kort nieuws

Reddingsbrigade haalt €2258 euro op voor Serious Request

De Almeerse Reddingsbrigade zet zich ook dit jaar weer in voor Serious Request. Met de landelijke actie Serious Rescue halen tientallen reddingsbrigades door het hele land geld op voor de actie van 3FM. Dit jaar varen ruim 40 open reddingsboten van Gouda naar Breda, waar het glazen huis dit jaar staat.

Voor de Almeerse Reddingsbrigade is dit de zevende keer op rij dat er boten meevaren met de stoet. Vanuit de brigade zijn er meerdere acties geweest om geld in te zamelen. Met sponsorzwemmen en een bingomiddag werd een bedrag opgehaald van €2258. Gisteravond zijn de boten in Gouda te water gelaten. Alle boten zullen in de komende drie dagen van Gouda naar Breda varen, een afstand van ongeveer 145 kilometer. Bij het project zijn ongeveer 300 vrijwilligers en 30 reddingsbrigades betrokken. Elke reddingsbrigade organiseert zelf acties om geld op te halen. Ook moeten de kosten die komen kijken bij de tocht door de brigades zelf worden betaald. De Almeerse Reddingsbrigade heeft hiervoor diverse sponsoren.

Het geld komt ten goede aan het Nederlandse Rode Kruis en is bestemd voor het thema longontsteking. Elke 35 seconden sterft er ergens op de wereld een kind aan de gevolgen van een longontsteking. Vorig jaar haalde Serious Request een bedrag op van 7.6 miljoen euro.  De reddingsbrigades waren goed voor een bedrag van bijna 26 duizend euro. Het totaalbedrag van dit jaar wordt bekend gemaakt op 19 december. Naast de Almeerse Reddingsbrigade zijn er in Almere nog zeker 20 andere initiatieven die geld ophalen voor Serious Request.

Een ‘aftermovie’ van de Almeerse actie in 2015:

Een gedachte over “Reddingsbrigade haalt €2258 euro op voor Serious Request

  • Allemaal heel leuk die goede doelen, maar er wordt wel een enorme bak gemeenschapsgeld uitgegeven op deze manier.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *