Nieuws

Ongevallen in de mist op de A6

Woensdagmiddag zijn er meerdere ongevallen gebeurd in de mist op de A6 nabij Almere. De hulpdiensten zijn druk geweest met de afhandeling van de ongevallen. In verband met de drukte zijn er ook twee ambulances uit de regio Gooi en Vechtstreek naar Almere gestuurd.

Rond 16:25 uur ging het mis op de A6 tussen afslag Almere Buiten West en Almere Stad richting Amsterdam. Ten minste vier auto’s botsten op elkaar. Een inzittende van de auto die de meeste schade opliep raakte gewond. Deze persoon is later met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Als gevolg van de aanrijding ontstond er een file. Een verkeersongevallenanalist van de politie heeft de situatie op beeld vastgelegd voor het verdere onderzoek naar de oorzaak en eventuele aansprakelijkheid van het ongeval. Een deel van de betrokken auto’s kon op eigen kracht met vervolg, voor de overige voertuigen zijn een aantal bergers gekomen om deze mee te nemen. (Foto’s 1 tot en met 6)

Kort daarna ging het ook op de A6 richting Lelystad mis. Tussen Almere en Lelystad is een aanrijding gebeurd waar ook de brandweer hulp moest verlenen. Er werd opgeschaald naar middel-hulpverlening. Hier zijn in beide richtingen files ontstaan.

Even na half zes werd melding gemaakt van een aanrijding op de afrit van de A6 bij Almere Poort. Ook hiervoor werd de brandweer opgeroepen. Twee auto’s raakten zwaar beschadigd en er werd een lichtmast geraakt. (Foto’s 7 tot en met 9)

Rond zes uur zijn er twee aanrijdingen gebeurd ter hoogte van de Tussenring, in de staart van de file richting Amsterdam die er stond na de eerdere aanrijding. Ook voor deze locatie is de brandweer opgeroepen, omdat er brand zou zijn ontstaan in een bestelbus. Er zijn hier meerdere ambulances ter plaatse gekomen. De politie heeft hier een bestuurder aangehouden in verband met het rijden onder invloed van alcohol. (Foto’s 10 tot en met 12)

Meerdere bergers zijn opgeroepen om op de diverse locaties voertuigen af te slepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *