Persberichten

Agenten gewond door agressievelingen

politie pers GGDEen agente is in de nacht van vrijdag op zaterdag gewond geraakt nadat zij door een agressieve verdachte werd geschopt.
Agenten spraken rond 00.15 uur een agressieve man aan op de Grote Markt. De man schreeuwde, viel omstanders lastig en maakte een opgefokte indruk. Bij het zien van de agenten richtte de beschonken 31-jarige Almeerder zijn woede op de agenten. Hij werd aangehouden en verzette zich hevig. Bij de vechtpartij die ontstond en waarbij meerdere agenten de man onder controle probeerde te krijgen, schopte de man naar de agente. Zij wist de trap deels te ontwijken maar raakte gewond aan haar voet. De agente heeft zich onder doktersbehandeling moeten laten stellen en kan enige dagen niet werken. De verdachte is ingesloten en zit vast. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt voor het verstoren van de openbare orde, wederspannigheid en mishandeling van een politievrouw. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Fiets
Een 42-jarige vrouw is zaterdagochtend 27 april aangehouden nadat zij bij een staande houding een agent in het gezicht sloeg en bij de arrestatie een agente in de vinger beet. Agenten zagen rond 05.00 uur een vrouw fietsen zonder fietsverlichting op de Olle Kapoenstraat. De agenten spraken de vrouw aan maar die ontstak direct in woede. De vrouw, die zwaar rook naar alcohol, probeerde weg te lopen. Toen de agenten haar vastpakten sloeg ze een van de dienders vol in het gezicht. er ontstond een worsteling waarbij de vrouw de andere agent in de vinger beet. Pas na het aanleggen van een controlegreep lukte het de agenten om de vrouw in de boeien te zetten. Ondanks dat de vrouw geboeid was bleef zij spugen en schoppen. Bij de controle van de woning van de verdachte ontdekten andere agenten dat de deur openstond en dat een peutertje alleen thuis was. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt voor verzet bij arrestatie en mishandeling van een agente. Jeugdzorg werd direct gealarmeerd en heeft zich inmiddels over het kindje ontfermd. De vrouw zit nog vast. De recherche van Almere heeft ook deze zaak in onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *