Persberichten

Drie verdachten aangehouden na afsteken vuurwerkbom

De politie van Almere heeft de afgelopen dagen drie verdachten aangehouden die in Almere een zware vuurwerkbom hebben afgestoken. Op 20 december werd de politie getipt via social media kanalen dat er een filmpje online was gekomen waarop te zien was dat de vuurwerkbom werd afgestoken.

Na kort onderzoek kwamen de verdachten in beeld en kon de locatie worden achterhaald waar de bom was afgestoken. Twee verdachten werden op woensdag 21 december aangehouden, de derde op donderdag 22 december. De verdachten zijn door de recherche verhoord en zullen zich moeten verantwoorden voor de rechter.

Janine Wildeman, teamchef van de politie in Almere Stad West, wijst in een op Facebook geplaatste video op de gevaren van het afsteken van vuurwerkbommen. Ze geeft hierbij aan dat er 6 jaar gevangenisstraf staat op dit soort ernstige feiten en roept op om deze levensgevaarlijke praktijken niet te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *