Kort nieuws

Inbreker gesnapt en weggejaagd met rol behang

MotoragentDinsdagnacht is een 51-jarige Almeerder aangehouden voor een inbraak in een woning aan de Rietmeent. De inbreker was even ervoor overlopen door bewoners van het huis. 

Rond 02:35 uur kwam er een melding bij de meldkamer binnen van de bewoonster. Het raam van haar huis aan de Rietmeent was ingegooid. Hierop werd de politie onderweg gestuurd, omdat uit ervaring blijkt dat inbrekers deze tactiek gebruiken om te kijken of er iemand thuis is. Toen agenten onderweg waren naar de woning belde de bewoonster opnieuw met de mededeling dat zij gerommel in haar huis hoorde.

De bewoonster en haar vriend hoorde dat de inbreker de trap op kwam, waarna er een confrontatie ontstond met de inbreker. Zij gingen de inbreker te lijf met een rol behang. Het lukte de inbreker om te ontkomen, maar het signalement van de inbreker was door de confrontatie bekend. Agenten hebben in de omgeving na een zoekslag een 51-jarige verdachte aangehouden die aan het signalement voldeed. Achteraf bleken de bewoners aan het verbouwen te zijn en wilde ze de inbreker achter het behang plakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *