Nieuws

Grote controle actie “Almere Buiten Op Slot”

De politie van Almere Buiten heeft donderdag een grote controle gehouden onder de naam “Almere Buiten Op Slot”. De actie werd uitgevoerd in samenwerking met onder andere justitie, de belastingdienst en de douane. De controle was gericht op allerlei zaken, zoals verkeerszaken, achterstallige boetes, belastingschulden en criminele activiteiten. HV-Almere was uitgenodigd om een kijkje achter de schermen te komen nemen en van de actie een reportage te maken.

Op het bureau aan de Giraffeweg verzamelden alle deelnemende partijen zich en werd een briefing gehouden. Hierna werd door alle eenheden positie ingenomen. De controleplaats was ingericht op de parkeerplaats van DoeMere. Diverse ANPR voertuigen stelden zich op langs verschillende hoofdwegen in Almere Buiten. Al het verkeer dat Almere Buiten langs deze wegen in en uit reed werd gescand.

Wanneer dit een hit opleverde werd het betrokken voertuig uit het verkeer gehaald en naar de controleplaats geleid. Daarnaast werden ook weggebruikers door agenten uit het verkeer gehaald op basis van eigen waarneming. Hierbij ontliepen scooterrijders de dans niet. Agenten op mountainbikes reden in de omgeving door de wijken en namen ook scooters en brommers mee naar DoeMere om te controleren.

Bij aankomst op de controleplaats werd eerst een alcoholtest afgenomen. Vervolgens werden de inzittenden van de auto en het voertuig zelf aan diverse controles onderworpen. Waar nodig werd de belastingdienst, de douane of een deurwaarder ingeschakeld om zaken af te handelen. Bij de controles zijn enkele personen aangehouden en diverse voertuigen in beslag genomen.

De actie duurde van ongeveer drie uur ’s middags tot negen uur in de avond.

Resultaten

Tijdens de controle zijn 15.000 tot 20.000 voertuigen door een ANPR camera gescand. Daarvan zijn uiteindelijk 190 voertuigen en 13 brommers op de controleplaats geweest. Hierbij werd 22 maal een bekeuring uitgeschreven voor diversen zaken. Verder werden er;

  • Drie bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed van drank of drugs.
  • Vijf zakjes softdrugs aangetroffen, die vernietigd zullen worden.
  • Bij zeven personen openstaande boetes geconstateerd, die werden direct betaald.
  • Twee personen aangehouden die nog een gevangenisstraf open hadden staan.
  • Drie rijbewijzen ingenomen op grond van de Wet Mulder (open staande boetes).
  • Aan twee personen gerechtelijk stukken (strafuitspraak van een rechtbank) uitgereikt.

Ook werden nog eens twee verdachten aangehouden voor het bezit van drugs en een mogelijk vuurwapen. Bij de personen werd hasj, cocaïne, XTC en nog een onbekende substantie aangetroffen. Beide verdachten zitten nog vast en de recherche heeft de zaak, naar met name het vuurwapen, in onderzoek. Voorts werd een vermoedelijk gestolen brommer in beslag genomen nadat bleek dat zowel het framenummer als het motornummer ontbrak.

De belastingdienst bleek ook de nodige ‘hits’ te hebben gehad. Zij hebben in totaal 55 voertuigen in beslag genomen. Daarvan hebben 22 bestuurders direct de openstaande schulden betaald. Verder krijgen drie bestuurders nog een naheffing vanwege het ontduiken van de wegenbelasting.

Foto’s

Video

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *