Nieuws

Gewonde na ongeval tussen drie voertuigen Noorderdreef

Maandagmiddag is er een ongeval gebeurd op de kruising van de Noorderdreef en de oprit van de A6. Bij het ongeval is één betrokkene gewond geraakt. Als gevolg van het ongeval ontstonden er lange files op de Noorderdreef.

Omstreeks 15:45 uur ging het mis op de kruising van de Noorderdreef en de oprit van de A6 richting Lelystad. Een bestelbus die de oprit van de A6 opdraaide kwam in botsing met een personenauto die over de Noorderdreef Haven in reed. Vervolgens reed er een tweede personenauto die niet tijdig tot stilstand kon komen achterop de bestelbus.

Brandweer, Ambulance en politie zijn ter plaatse gekomen om hulp te verlenen aan de betrokkenen. De inzet van de brandweer bleek niet nodig en de brandweerlieden konden vervolgens retour kazerne. De betrokkenen zijn door het ambulancepersoneel nagekeken. Eén slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. De dienst Verkeers Ongevallen Analyse van de politie is ter plaatse gekomen om het ongeval in kaart te brengen. De oorzaak is naar alle waarschijnlijkheid een voorrangsfout.

Als gevolg van het ongeval was de Noorderdreef voor het verkeer vanaf ’t Oor richting Almere Haven afgesloten. Het verkeer kon via de busbaan Almere Haven inrijden. Daarnaast is de oprit van de A6 richting Lelystad niet toegankelijk geweest voor het verkeer komend uit Almere Haven. Het verkeer komend vanaf de A6 uit de richting van Amsterdam had alleen de mogelijkheid om de Noorderdreef richting Almere Haven op te rijden. Deze afsluitingen resulteerde in lange files op de Noorderdreef in beide richtingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *