Nieuws

Luchtalarm voor tweede keer niet afgegaan

luchtalarmDe maandelijkse test van het luchtalarm is voor de tweede keer mislukt. Het alarm ging maandagmiddag opnieuw niet af.

Iedere eerste maandag van de maand wordt om 12:00 uur het luchtalarm getest. Het luchtalarm is er om de bevolking te waarschuwen tegen gevaar. Het bleef echter stil in Almere.

GGD Flevoland laat weten dat het luchtalarm wel is afgegaan. Ruim 750 mensen lieten via Twitter en Facebook aan HV-Almere weten dat zij het luchtalarm niet hebben gehoord. In september ging de sirene door een technische storing ook al niet af. De volgende test staat gepland op maandag 7 november.

19 gedachten over “Luchtalarm voor tweede keer niet afgegaan

  • Niet gehoord in Soesterberg

 • Ook niet gehoord in Eemnes en snelweg.Kwam daar net vandaan.

  Beantwoorden
 • Niets gehoord in waterwijk Oost en wij wonen toch echt naast zo’n paal…

  Beantwoorden
 • Niets gehoord in Waterwijk en wij wonen toch echt vlak naast zo’n paal…

  Beantwoorden
 • Voor zover we nu kunnen hebben kunnen nagaan ligt het probleem niet bij onze meldkamer maar betreft het een externe oorzaak. We zoeken dit uit en komen erop terug zodra hier meer duidelijkheid over is. Op sommige plekken in Flevoland is de test-sirene wel gehoord op andere plekken niet. Het is goed dat we meldingen krijgen als de bewoners de zgn. WAS-palen niet horen, want dan kunnen we daarmee aan de slag. De maandelijkse test is er juist voor om te testen of de palen werken. Wordt vervolgd dus.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *