Nieuws

Brandweer zoekt brandhaard in winkelpanden

De brandweer is dinsdagavond rond 19 uur uitgerukt voor een brand in een winkel aan de Korte Promenade. Door de brand is de Muntgarage 3 uur lang  gesloten geweest. 

In eerste instantie werd de brandweer gealarmeerd voor een containerbrand. Later werd dit omgezet in een autobrand. Ter plaatse bleek van beide geen sprake. Omdat er toch sprake was van rookontwikkeling, heeft de brandweer in meerdere winkels aan de Korte Promenade gezocht naar de brandhaard. In de Muntgarage hing ten tijde van de brand rook, hierdoor is de garage ruim 3 uur afgesloten geweest.

Uiteindelijk heeft de brandweer verschillende verbrande spullen uit eetgelegenheid Delifrance gehaald. In de omliggende winkels, zoals de Wibra en de Apollo, is de rook door middel van een ventilator verdreven. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om de schade aan de panden te inventariseren. Een onderzoeksteam van de brandweer gaat nader onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *