Nieuws

Luchtalarm was niet hoorbaar door stroomstoring

luchtalarmHet luchtalarm was afgelopen maandag niet hoorbaar door een technisch mankement aan de stroomvoorziening van de hoofdzender. Vanuit de meldkamer is het signaal wel verzonden, maar dus niet ontvangen door de individuele WAS-Sirenes (Waarschuwings- en Alarmerings Systeem).

Nadat via honderden reacties op het Facebookkanaal van HV-Almere duidelijk werd dat er geen sirenes waren gehoord in heel Almere, werd een onderzoek ingesteld en kwam het probleem naar voren. De zender is inmiddels gerepareerd en getest. Dit testen gebeurt zonder dat er geluid uit de sirenes komt.

De GGD liet gister via de afdeling communicatie al weten blij te zijn met alle meldingen. “De maandelijkse test is er juist voor om te testen of de palen werken” schreef een woordvoerder als reactie bij het oorspronkelijke artikel. Volgende maand zal de sirene dus weer te horen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *