Persberichten

Douane en FIOD vinden 2 miljoen euro in dak ambulance

2miljoenDe FIOD heeft dinsdag een 44-jarige man aangehouden in zijn woning in Almere op verdenking van witwassen. In het dak van een ambulance die de verdachte wilde exporteren naar Suriname werd 2 miljoen euro aangetroffen. De ambulance stond samen met een nieuwe Jaguar op de kade in Vlissingen om verscheept te worden.

Het autobedrijf dat het transport van de ambulance en de Jaguar verzorgde, biedt op zijn website diverse dure auto’s te koop aan, maar geeft geen omzet op aan de Belastingdienst. Het vermoeden is, dat het bedrijf criminele gelden witwast door de export van dure auto’s en geld naar Suriname.

Behalve de ambulance werden ook een loods en de woning van de verdachte in Almere doorzocht. Een geldhond van de Douane ontdekte in het dak van de ambulance de 2.000.000 euro in biljetten van 500 euro. Het plafond van de ambulance is daarop open gemaakt. Het geld zat verstopt in twee plastic zakken.

Behalve het geld werden ook de ambulance en de Jaguar in beslag genomen. Het onderzoek door de FIOD staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Een gedachte over “Douane en FIOD vinden 2 miljoen euro in dak ambulance

  • De verdachten hadden beter bij de belastingdienst kunnen gaan werken of als burgermeester gaan werken en geld stelen, dat hadden ze veel geld voor wachtgeld ontvangen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *