Persberichten

Politie vraagt om tips over diefstallen posttassen

Uit het depot van PostNL aan de Hopperzuigerstraat zijn tassen met post gestolen. De politie zoekt de nog onbekende verdachten en vraagt om tips.

Binnen vijf weken tijd zijn er vier keer tassen met post uit het depot van PostNL gestolen. De politie heeft beelden van de verdachten.

Diefstal 1

Donderdagmiddag 31 maart 2016 gaat een postbezorger van PostNL aan het werk. Hij wil de tassen met poststukken halen uit het depot aan de Hopperzuigerstraat. Tot zijn verbazing liggen de posttassen niet in de stelling. Hij belt zijn teamleider en legt het uit. Uiteindelijk blijken de fietstassen met post gestolen.

Diefstal 2
Nog geen twee weken later, dinsdag 12 april, is het wéér mis. Voor de directie aanleiding om een camera op te hangen.

Diefstal 3
Ruim twee weken later, vrijdag 29 april is het alweer mis.

Camerabeelden en signalementen verdachten 1 en 2
Van verschillende diefstallen zijn, dankzij de camera, beelden beschikbaar. Op deze beelden is te zien dat in de tussenliggende periode meerdere keren een verdachte zoekend door het pand loopt. Op de beelden van vrijdag 22 april is een getinte man te zien met een normaal postuur, zwart kort haar, zwarte baard, baseballcap met groot logo voorop, stoffen jas met horizontale stiknaden en met een capuchon. Een paar dagen later, op maandag 25 april, is dezelfde man te zien. Nu lijkt hij een andere jas aan te hebben. De jas heeft horizontale stiknaden en een capuchon en een lichte verticale band op de linkermouw. Ook draagt hij donkere schoenen.

Op woensdag 27 april komt verdachte 2 in beeld. Ook hier gaat het om een getinte man, met een slank tot normaal postuur. Hij heeft donker haar. Draagt een donkere jas met een logo op de linkerborst, heeft een ruim zittende broek en draagt donkere schoenen. De diefstal op vrijdag 29 april wordt rond 12.50 uur gepleegd, gewoon ’s middags. En wéér is het verdachte 2. Een half uur later komt verdachte 1 weer in beeld. Ditmaal heeft hij een baseballcap op met een zwarte achterkant, rode voorkant en een zwart/wit logo en rode klep. Hij saboteert de camera waardoor het beeld wegvalt, hij kijkt hierbij wel in de camera.

Diefstal 4 en signalement verdachte 3
De diefstallen houden echter niet op, want op vrijdagmiddag 6 mei wordt weer een diefstal ontdekt. De camera is direct na de sabotage gerepareerd en ook deze diefstal is daarom op beeld vastgelegd. En er komt nog een derde verdachte in beeld. Ook hij is getint, heeft kort donker haar en een normaal postuur. Draagt een grijze polo met gestreepte kraag en mouwranden en een logo op linkerborst. En draagt een opvallende spijkerbroek met kapotte knieën, en hij loopt op slippers.

Vragen
Herkent u de verdachten of weet u misschien wie ze zijn? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden. Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Een gedachte over “Politie vraagt om tips over diefstallen posttassen

  • Er staan toch camera’s in de straten ter beveiliging van het industrieterrein dus vergelijk deze beelden met de beelden vam de diefstal.
    Moeilijk nee niet moeilijk is een kwestie van kennis

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *