Nieuws

Donkere Dagen Offensief is weer begonnen

donkere-dagen-offensief-is-weer-begonnenMaandagavond hebben buurtpreventieteams, WhatsAppgroep deelnemers, de politie en de gemeente gezamenlijk het ‘Donkere Dagen Offensief’ officieel afgetrapt. Wethouder Frits Huis gaf een speech en reikte de nieuwe folder ‘Geef inbrekers geen kans’ uit.

In de wintermaanden slaan criminelen veelvuldig hun slag, vaak met een piek in de periode voor de feestdagen. Tijdens het Donkere Dagen Offensief, wat loopt van oktober tot maart, zet de politie extra maatregelen in tegen woning- en auto-inbraken, overvallen en straatroven. Dit doen ze onder andere door extra controles uit te voeren.

Meedoen 

Buurtbewoners kunnen zelf ook meedoen om hun buurt veiliger te maken door zich bijvoorbeeld in te schrijven bij een BuurtWhatsApp groep. Iedere WhatsApp groep heeft eigen aanmeldprocedure. In de kaart onder de video staan de veel groepen met daarbij de manier hoe je jezelf kunt aanmelden. In een aantal wijken is inmiddels ook buurtpreventie actief. Klik hier voor meer informatie.

Kaart BuurtWhatsApp groepen:

(Scrol iets naar boven en vervolgens naar rechts. Bron: whatsappen.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *