Persberichten

Woninginbrekers aangehouden in Almere Haven

Politie_sireneDinsdagmorgen 6 september heeft de politie twee woninginbrekers aangehouden. Zij bleken het gemunt te hebben op een woning aan de Bosgouw in Almere Haven.

Rond 11.00 uur meldde een getuige dat twee mannen zich ophielden in de omgeving van de bewuste woning. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse waarbij bleek dat de verdachten zich in de achtertuin bevonden en probeerden in te breken bij de woning. Agenten maakten zich kenbaar en sommeerden de verdachten te blijven staan. Voor de twee inbrekers was dit een startschot want zij probeerden direct aan de agenten te ontkomen door over de tuinschuttingen een goed heenkomen te zoeken.

Gesloten voordeur

Eén van hen, een 17-jarige jongen uit Almere, kon in de achtertuin van een aangrenzende woning door agenten worden aangehouden. De tweede verdachte, een 21-jarige man uit Almere, probeerde te ontkomen door een andere woning in te rennen. Hij had echter niet gerekend op een afgesloten voordeur waarna ook deze verdachte kon worden ingerekend.

Huiszoeking

Na de arrestatie is door rechercheurs van het woninginbrakenteam, in aanwezigheid van een rechter-commissaris, een huiszoeking gedaan in de woning van beide verdachten. Meerdere goederen zijn hierbij in beslag genomen voor verder onderzoek. De Almeerders zijn ingesloten en worden verhoord.

Een gedachte over “Woninginbrekers aangehouden in Almere Haven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *