Persberichten

Diefstal met geweld in de Regenboogbuurt

Op het Robijnplantsoen is een vrouw beroofd door twee mannen met een stroomstootwapen. De politie zoekt de nog onbekende verdachte en vraagt om tips.

Een jongedame van 22 jaar fietst in de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 september 2016 vanaf de Regenboogbuurt naar de Landgoederenbuurt. Als zij rond 01.00 uur over het Robijnplantsoen in de richting van het Derkinderenpad rijdt, ziet ze twee jongemannen voor haar in dezelfde richting lopen. Zij krijgt er een onbehaaglijk gevoel bij en gaat harder fietsen. Op het moment dat ze de twee voorbij gaat, geeft één van hen haar een harde zet. Het slachtoffer valt en klapt met haar hoofd op het fietspad.

Terwijl ze op de grond ligt, ziet ze dat één van de straatrovers een donker voorwerp in zijn handen heeft en dat het voorwerp een knetterend geluid maakt. Het is blijkbaar een stroomstootwapen (taser). De twee eisen haar telefoon, waarbij één het stroomstootwapen tegen haar aan duwt. Ze hoort het geknetter, maar door haar dikke vest voelt ze gelukkig niets. Ze weet op te staan en rent in paniek naar de woningen aan het Robijnplantsoen.

Fiets
Als ze nog achterom kijkt, ziet ze dat de twee straatrovers er met haar fiets in de richting van de Bloemenbuurt vandoor gaan. Ze belt bij een woning aan. De bewoner loopt met haar mee naar de plaats van de straatroof. De bewoner ziet een fiets staan bij de Jasmijnbrug. Het is een grijze Gazelle herenfiets. Hij denkt dat de fiets van het slachtoffer is, maar dat is niet zo. Wat wel opvalt is dat de fiets een gebroken ketting heeft. Mogelijk dat deze fiets dus van de straatrovers is. Dat ze die hebben laten staan omdat de die stuk was en daarom de fiets van de vrouw hebben meegenomen.

Hersenschudding
De man brengt het slachtoffer met zijn auto naar huis. De politie komt ook naar haar woning en ze wordt naar de eerste hulp gebracht. Daar blijkt ze een hersenschudding te hebben.

Signalementen

Verdachte 1:

jongeman
-lichtgetinte huidskleur
-leeftijd 18 tot 28 jaar
-lengte 1,70 meter tot 1,75 meter
-smal of ovaal gezicht
-droeg een zwarte capuchontrui
-had een donkere broek aan.

Verdachte 2:

-jongeman
-lichtgetinte huidskleur
-leeftijd 18 tot 28 jaar
-lengte 1,70 meter tot 1,75 meter
-had vermoedelijk een sikje
-droeg een donkere capuchontrui
-had een donkere broek aan
-sprak Nederlands met buitenlands accent.

Vragen

-Heeft u iets van deze straatroof gezien of weet u misschien wie de verdachten zijn?
-Heeft u de fiets van het slachtoffer ergens gezien of weet u misschien waar die nu is of wie die nu heeft? Het gaat op een dieppaarse damesfiets met een zwart krat voorop en een zwart zadel. De fiets heeft een Axa-ringslot en om de zadelpen een kettingslot.

Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden. Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

 

Een gedachte over “Diefstal met geweld in de Regenboogbuurt

  • Fijn dat er nog mensen zijn die zich wel bekommeren km hun medemens. Hulde aan de bewoner dat deze de mevrouw naar huis heeft gebracht.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *