Kort nieuws

Brand in berg gemaaid gras langs Daniël Stalpaertstraat

Donderdagavond tegen elf uur is er brand ontstaan in een berg gemaaid gras langs de Daniël Stalpaertstraat. Vanwege de omvang van de brand is de brandweer enige tijd bezig geweest met het blussen van de brand.

Het gras was langs de Daniël Stalpaertstraat over een lengte van enkele tientallen meters verzameld, wachtend op verwerking tot gebundelde balen en transport. Een stuk van zo’n tien meter stond in brand en het vuur was tot diep in de berg doorgedrongen. Hierdoor moest de brandweer de berg uit elkaar trekken om met het bluswater tot de kern van de brand te kunnen doordringen.

Volgens de brandweer zou de brand mogelijk door broei kunnen zijn ontstaan, maar daar kon tijdens de bluswerkzaamheden geen uitsluitsel over worden gegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *