Nieuws

In de rij voor vrijblijvende rollerbank controle

Woensdag heeft de politie in Almere twee vrijblijvende rollerbank controles georganiseerd. Bestuurders konden met hun scooter of brommer vrijwillig naar de controleplaats komen voor een snelheidstest. 

De eerste controle begon om 14:30 uur bij Station Almere Oostvaarders. Het bleek een goede locatie te zijn, in totaal zijn ongeveer 60 brommers en scooters gecontroleerd, een aantal daarvan gingen te hard. Tijdens de actie werden geen bekeuringen uitgedeeld als de scooter of brommer niet voldeed aan de eisen. Wanneer er werd geconstateerd dat het voertuig niet voldeed aan de gestelde eisen kreeg de bestuurder uitleg over de gevolgen bij een echte controle.

Vanaf 19:00 uur stond de controle naast het politiebureau in het centrum van Almere Stad. Al snel ontstond er een kleine wachtrij van bestuurders met scooters die gecontroleerd wilden worden. In totaal zijn ruim 30 voertuigen gecontroleerd, vijf gingen er te hard. Enkele gingen ter plekke sleutelen aan hun scooter zodat de snelheid omlaag ging.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *