Grote controleactie op bedrijventerrein Hogekant

Donderdag heeft er een grootschalige controle plaatsgevonden op bedrijventerrein Hogekant in Almere Poort. Bij de controle waren verschillende partijen betrokken. Er werd onder meer een wietplantage aangetroffen. 

De controle werd vanuit de Gemeente Almere gehouden en in samenwerking met de sociale dienst, Liander, brandweer en de politie uitgevoerd. Het doel van de controle was te bereiken dat de regels op het gebied van onder andere ruimtelijke ordening, brandveiligheid, milieu en plaatselijke regelgeving werden nageleefd. Dit om een zo kwalitatief hoogwaardig mogelijk bedrijventerrein te creëren.

Op de Argonweg werd een wietplantage aangetroffen met 400 hennepplanten die klaar waren om geoogst te worden. Ook werd er diefstal van de stroom geconstateerd. De plantage is inmiddels ontmanteld.

Specialistische agenten van de Brand- en Traangaseenheid werden ook ingezet. Zij hebben verschillende panden op het bedrijventerrein onderzocht. Ook zijn er drugs- en geldhonden ingezet. Daarnaast werden sommige bestuurders die de Hogekant wilden verlaten gecontroleerd door agenten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *