Persberichten

Politie vraagt om tips busoverval De Wierden

Bij halte De Wierden aan de Oldewierde in Almere Haven is een buschauffeur overvallen. De politie zoekt de nog onbekende verdachten en vraagt om tips.

De overval vond plaats in de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 juni 2016. Op beelden van de beveiligingscamera is te zien hoe drie mannen aan komen lopen. Ze blijven dan een beetje rondhangen en lopen heen en weer. Rond 00.30 uur slaan ze toe. De bus komt eraan en één van de daders verschuilt zich achter een bord en rent dan richting de voordeur. De bus stopt en de deur gaat open. Dader 1 stapt naar binnen en trekt meteen een wapen. Dan komt ook dader 2 binnen. Een passagier wordt ook nog bedreigd met het wapen. De chauffeur geeft zijn bezittingen af. Hierna rennen de overvallers de wijk De Wierden in. Er is ook een derde verdachte bij betrokken, die bleef tijdens de overval buiten staan. Hij droeg een bivakmuts.

Signalementen

Verdachte 1:

– blanke man
– leeftijd ongeveer 25 jaar
– tenger postuur
– had blond stekeltjeshaar
– had een ongeschoren gezicht
– droeg een donker vest met capuchon
– had een donkere broek aan.

Verdachte 2:

– man
– had een masker op
– droeg donkere kleding
– is langer dan verdachte 1

Verdachte 3:

– man
– had een bivakmuts op

Vragen

Weet u wie de verdachten zijn of heeft u andere informatie die de recherche kan helpen deze overval op te lossen? Bel dan gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden. Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *