Nieuws

Veel overtredingen bij verkeerscontrole in Almere Stad

Donderdagmiddag en -avond heeft de politie in samenwerking met de belastingdienst een verkeerscontrole gehouden in Almere Stad. De controle vond plaats achter het politiebureau in het centrum.

Er zijn 137 voertuigen naar de controleplaats geleid voor een onderzoek. Er zijn 138 auto’s gecontroleerd, waarvan er 37 een bekeuring hebben gekregen. Er werden 41 auto’s door de belastingdienst ingenomen wegens openstaande schulden. Er werd één aanhouding verricht wegens het rijden onder invloed en zes personen moesten nog een boete betalen of een celstraf uitzitten.

Behalve auto’s werden ook scooters en brommers gecontroleerd. Er werden 50 scooters en brommers meegenomen naar de controle, waarvan er 14 mankementen hadden. Hiervoor werd een bekeuring of een WOK-status (wacht op keuring) gegeven. Eén brommer werd vanwege slechte staat in beslag genomen.

Niet iedereen was van plan om mee te werken aan de controle. In Filmwijk heeft de politie korte tijd een scooterrijder achtervolgd. Deze is er uiteindelijk rennend vandoor gegaan. Mede door zijn telefoon, die hij onderweg was verloren, kon hij later worden aangehouden. Hij bleek geen rijbewijs te hebben.

Eén automobilist wilde niet meewerken aan de controle. Ook pleegde hij verzet bij de aanhouding die daarop volgde. De recherche doet hier onderzoek naar. Een quad bestuurder had ook geen zin in de controle. De politie heeft de quad zelf naar de controleplaats gereden. Hier bleken zes punten niet in orde te zijn. Ook dit voertuig mag pas na een nieuwe keuring de weg weer op. De bestuurder kreeg een boete van 370 euro voor het niet opvolgen van de  aanwijzingen.

Een gedachte over “Veel overtredingen bij verkeerscontrole in Almere Stad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *