Kort nieuws

Ontsnapte pauwen op de vlucht in Kruidenwijk

Zondagavond hebben medewerkers van de dierenambulance en brandweer hun handen vol gehad aan twee ontsnapte pauwen. Ze zijn inmiddels weer terug op de kinderboerderij.  

De twee pauwen van kinderboerderij De Stek wisten te ontsnappen uit hun verblijf. Niet veel later zaten de twee vogels op het dak van een bedrijf aan de Zwenkgrasstraat. De brandweer kwam met een hoogwerker ter plaatse om de twee pauwen te kunnen vangen.

De twee vogels lieten zich niet vangen. Een medewerkster van de dierenambulance die met de hoogwerker naar het dak was gebracht had één van de pauwen bijna te pakken. De pauw was net te snel en vloog naar een ander dak. De medewerkers van de dierenambulance en de brandweerlieden concludeerden dat het onbegonnen werk was om de pauwen te vangen waarna de reddingsactie werd beëindigd. De vogels zitten inmiddels weer in hun verblijf. De twee pauwen stonden maandagochtend al te wachten voor het hek van de kinderboerderij.

Twee honden en een paard in de problemen

De brandweer was zondag al twee keer eerder in actie gekomen voor dieren die in de problemen waren geraakt. In het buitengebied, nabij de Tureluurweg was een paard te water geraakt. De brandweer heeft het paard uit het water gehaald. Op de Marjoleinstraat in Kruidenwijk zaten twee honden vast tussen een hek en een schuurtje. De honden zijn door de brandweer bevrijd uit hun benarde positie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *