Nieuws

Bussen bekogeld in Kruidenwijk; Connexxion staakt busverkeer

Scooterrijdster-lichtgewond-na-aanrijding-met-bus-JvdL_0502Connexxion is zondagavond gestopt met het rijden over de busbaan tussen de haltes Kruidenwijk Oost en Kruidenwijk West. Het bedrijf vindt het niet meer verantwoord om door de Kruidenwijk te rijden.

Bussen van Connexxion zijn vrijdag- en zaterdagnacht met stenen bekogeld door een grote groep jongeren. Ook hebben vier jongeren een deur geforceerd en sprongen vervolgens uit de rijdende bus. NOS meldt dat zondagavond twee veiligheidsmedewerkers zijn belaagd door een groep jongeren van dertig tot veertig personen.

De vervoerder heeft besloten om per direct lijn 6, 7 en 153 niet meer door de Kruidenwijk te laten rijden. Morgenochtend zullen reizigers tot ongeveer 11:00 uur zelf voor alternatief vervoer moeten zorgen.

14 gedachten over “Bussen bekogeld in Kruidenwijk; Connexxion staakt busverkeer

 • Pakt dat zooitje dan met harde hand aan en geef ze een duidelijke straf niet dat zoetsappige keihard terug slaan zodat wij als passagiers weer van de bus gebruik kunnen maken

  Beantwoorden
  • Nettereiziger

   Tuig is het staat altijd een groep van 30 daar bij halte post. altijd dezelfde eitje toch politie?. Rijden ze na 11:00 uur weer vandaag?.weet iemand dat?.

  • katrel jan willen eggbert de jager

   de goeden lijden onder de slechten , wederom word deze bekende groep van politie met rust gelaten ,
   schandalig ,dat een klein groepje asos steeds de hand boven hun hoofden gehouden word door de zeer bange en laffe wijkagent ,doe je werk dan kunnen de hardwerkende weer normaal met de bus .

   zolang je tuig niet aanpakt zal er niks veranderen ,

   wel makkelijk om de bus te stoppen door een wijk ,ipv aanpakken onrust stokers ,werkwijze gemeente vertroetel ze maar laat ze maar ontsporen valt er zeker meer geld mee te verdienen

 • Elk jaar met ramadan is het feest..
  Gewoon niks geleerd van eerder…
  Nu huilie huilie…. bewindvoerders …politiek… leidinggevende pak jullie verantwoording eens op …. tegenover personeel en klanten…
  Extra inzet oh nee kost geld in het weekend…. maar wel op dinsdagochtend 09.00 uur met 15 man toegangscontrole op cs…. ik goed bezig…maar niet heus…. en ik sta met mijn poten in de klei ….

  Beantwoorden
  • Keihard aanpakken!! Maar hoezo Ramadan erbij halen? Ik dacht eerder EK. Of zijn het gewoon rotte appels waarbij het niet gaat om geloof en afkomst.

 • Tsja… en hoe moeten We vandaag dan on zelf vervoeren als je geen auto hebt ???… connexxion wat Is het alternatief dar jullie aanbieden voor deze schade vandaag ? Ik betaal namelijk veel euros voor de dienst.

  Beantwoorden
  • Vraag het even aan het uitschot wat deze maatregel heeft afgedwongen ipv het probleem bij connexion neer te leggen! Deze zorgen alleen maar voor de veiligheid van hun mensen!
   Aanpakken dat tuig! Keihard!

 • Optreden! Het moet toch niet waziger worden hier. Flikker die thee eens weg en ga verdomme eens laten zien hoe het hier hoort!

  Beantwoorden
 • Zwak om geloof hier bij te halen hoor heel zwak snap de frustratie maar wees niet zo laag en voor die 30 jongeren allemaal gewoon meenemen oppakken die handel wij hoeven hier niet voor te branden geel slecht geregeld door Connexxion

  Beantwoorden
 • Ik begrijp dat personeel en passagiers beschermd moeten worden. Maar als er ’s avonds stenen worden gegooid, waarom mogen dan overdag geen bussen rijden? Degenen die dit regelen zijn waarschijnlijk niet afhankelijk van openbaar vervoer. Slechte zaak gemeente Almere! En hoe kan het dat er 40 daders waren en dat de politie niemand heeft aangehouden?

  Beantwoorden
 • Albert Joordens

  Speelt de politie hier verstoppertje? Buspersoneel moet worden beschermd. Dat is een taak van onze politie, daar zijn zij voor. Onbegrijpelijk dat dit soort vandalisme steeds maar weer voorkomt. Heeft de politie geen voeling meer met de buurt? De wijkagent zou de groep onruststokers toch moeten kennen. Deze maatregel (stoppen lijndiensten) bevestigt de groep vandalen in hun gevoel dat zij alles kunnen maken. Het valt sterk te betwijfelen dat de ouders nu (eindelijk) zullen ingrijpen. Niet rijden lijkt mij niet de goede aanpak. Surveilleren ook niet, af en toe een busje in de straat maakt geen indruk. Gewoon verdekt posten kost maar weinig uren en brengt de pakkans naar 100%. Doen, en snel, voordat het nog verder escaleert. Het probleem bij Connexxion laten liggen helpt zeker niet.

  Beantwoorden
 • Ik snap connexxion helemaal gelijk hebben ze zij denken aan hun personeel en de klanten en de politie hier laat me niet lachen,dat zijn een stelletje SCHIJT IN DE BROEK hier,dan gaat het in Amerika heel anders daar is de politie niet bang.

  Beantwoorden
 • Oppakken en vastzetten. Net zolang tot alle schade is betaald door dat tuig. Er zijn veel mensen afhankelijk van het OV en die zijn de dupe. Omgekeerde wereld.
  Snap sowieso niet waarom gasten s’ avonds en ’s nachts op straat rondhangen. Mijn kinderen krijgen daar echt de kans niet toe. Ze hebben niets te zoeken op straat op die tijden. Maar valt onder opvoeding, schijnt voor velen toch een lastig ding te zijn.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *