Nieuws

Provincie druk met autowrakken in Hoge Vaart

Dinsdag is de Provincie Flevoland gestart met het opruimen van autowrakken uit de Hoge Vaart. In het water liggen tussen Almere en Zeewolde ongeveer twaalf wrakken.

Een speciale boot met ponton vaart naar de locaties, die door middel van sonar apparatuur gevonden zijn. Een duiker zoekt vervolgens de bodem af om de exacte locatie van de voertuigen te bepalen. Het voertuig wordt vervolgens vast gemaakt aan de kraan en uit het water gehesen. De meeste van de voertuigen liggen al enkele jaren in het water en zijn dan ook onherkenbaar.

Een politieagent is tijdens de hele operatie aanwezig om bij eventuele aanwijzingen van een misdrijf direct te kunnen handelen. Langs de oevers van de vaart verzamelen zich tientallen mensen om het schouwspel te bewonderen. De meeste mensen zijn verbaasd dat een auto zo lang onopgemerkt blijft liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *