Kort nieuws

Fire24/7 geeft kijkje in de keuken brandweer

Sinds begin dit jaar is de Facebookpagina Fire24/7 actief met bijbehorend YouTube-kanaal. In de informatieve filmpjes wordt er een kijkje in de keuken gegeven van wat de brandweer doet bij hun diverse werkzaamheden.

Met enige regelmaat worden er nieuwe filmpjes geplaatst van meldingen en oefeningen. In de eerste video is te zien hoe duikers van de brandweer een ijsduik oefenen. Er wordt gebruik gemaakt van een zogeheten redplank en ijsprikkers waarmee de brandweerduiker bij het slachtoffer kan komen. In januari werd deze methode nog gebruikt voor een echte melding, toen een verwarde man te water was geraakt in het Weerwater.

Vast in de lift

Het tweede filmpje laat zien wat de brandweer doet bij een liftopsluiting en hoe zij te werk gaan om de personen te bevrijden uit de gestrande lift. In de derde video wordt je meegenomen naar een melding van gaslekkage. Zo is te zien hoe de brandweermannen zich tijdens het aanrijden voorbereiden en hoe zij vervolgens het incident afhandelen.

De brandweer hoeft niet altijd ter plaatse te komen nadat zij een melding hebben ontvangen. In de meest recente video wordt uitgelegd waarom het soms voorkomt de brandweer onderweg naar een melding zonder optische- en geluidssignalen verder rijdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *