Nieuws

Afvalberg kan nog wel een dag branden

Dinsdag aan het eind van de ochtend is de brandweer nog druk in de weer bij recyclingbedrijf De Vijfhoek aan de Pontonweg. Een voertuig staat op het terrein bij de brandende afvalberg, terwijl buiten het terrein een ander voertuig voor waterwinning zorgt. De afvalberg kan nog wel een dag branden.

Om ongeveer kwart voor tien maandagavond werd het eerste alarm geslagen en ging de brandweer van Almere Buiten ter plaatse voor een afvalbrand. Intussen zijn diverse tankautospuiten, ook van buiten Almere, bij het bedrijf geweest om de manschappen af te lossen. De hele nacht is er doorgewerkt. Dat de brand niet kon worden geblust werd al snel duidelijk. De brandweer laat de berg gecontroleerd uitbranden. Intussen worden de omliggende afvalbergen door waterschermen van de brand gescheiden om uitbreiding van de brand te voorkomen.

“Dat kan nog wel tot morgen blijven branden”, zegt de bevelvoerder die bij de waterwinning staat. Intussen komt een autospuit weer aanrijden. De bemanning brengt wat materiaal dat nodig is bij de waterwinning. Het gaat er gemoedelijk aan toe. Haast is er niet meer bij. Slechts de tijd zal dit incident tot een einde brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *