Persberichten

17-jarige met grof geweld beroofd op Spoorbaanpad

Op het Spoorbaanpad is een 17-jarige jongen uit Almere met grof geweld van zijn telefoon en bankpas beroofd. Vervolgens moet hij onder bedreiging van nog meer geweld zijn pincode afgeven, geld overmaken en meelopen naar het Globeplein, waar de dieven het geld van zijn bankrekening halen. Tenslotte moet hij de dieven mee naar zijn huis in de Sambastraat nemen, waar ze een tablet stelen. De politie zoekt de nog onbekende verdachten, de gestolen spullen en vraagt om tips.

Het gebeurt in de nacht van dinsdag 1 op woensdag 2 maart 2016. De 17-jarige jongen zit dinsdagavond bij een vriend thuis, die in Almere Buiten woont. Rond 01:30 uur gaat hij weg op de fiets. Op het Spoorbaanpad rijdt hij over de brug van de Tussenring. Hij fietst in zuidwestelijke richting. De brug over de Tussenring is een spoorbrug, met daarnaast een fietspad. Als de jongen de brug over is, ziet hij op het Spoorbaanpad ter hoogte van de Jan Voermanstraat vier jongens. Drie donker getinte en één licht getinte.

Omsingeld, geslagen, geschopt en beroofd

De vier komen hem tegemoet lopen en als hij erlangs wil rijden, krijgt hij een harde duw en valt in de berm. Hij wordt omsingeld, geslagen en geschopt. De daders beroven hem van zijn telefoon en bankpas. Hij moet zijn pincode geven en met zijn mobiele telefoon geld overmaken naar zijn lopende bankrekening. Dan moet hij met hen meelopen naar een geldautomaat aan het Globeplein, waar geld opgenomen wordt. Hij moet ook nog zeggen waar hij woont en vervolgens gaan ze met z’n allen naar z’n ouderlijke woning in de Sambastraat. De jongens doorzoeken de boel beneden en gaan vervolgens naar boven. De moeder van het slachtoffer schrikt wakker, schreeuwt het uit, waarna de vier daders er met een tablet vandoor gaan. Het slachtoffer belt 1-1-2, de politie gaat er direct op af, maar de straatrovers verdwijnen spoorloos.

Specifieke getuige

De politie zoekt één getuige in het bijzonder. Onderweg naar het ouderlijk huis van het slachtoffer passeren ze met z’n allen in de buurt van de brug over de Hoge Vaart een man van rond de 25, die hen tegemoet komt. Hij is blank, rond de 25 jaar, heeft blond stekelhaar en is rond de 1.85m. Hij droeg een uniform. Het slachtoffer denkt daarom dat het een beveiligingsbeambte was. Maar de man had toen kennelijk niet in de gaten dat er iets aan de hand was. En het slachtoffer durfde geen alarm te slaan.

Signalementen

De vier spraken onderling straattaal en één keer viel de naam Jared of Jaréd. Mogelijk dat dit de naam is van één van de verdachten. Het gaat om één lichtgetinte en drie donker getinte jongens.

Verdachte 1:

 • jongeman
 • lichtgetinte huidskleur
 • leeftijd ongeveer 18 jaar
 • normaal postuur
 • lengte circa 1,85 meter
 • donker haar
 • droeg (vermoedelijk) donkerblauwe kleding met capuchon.

Verdachte 2:

 • jongeman
 • donkergetinte huidskleur
 • leeftijd ongeveer 18 jaar
 • lengte cirva 1,85 meter
 • sportief postuur
 • donker haar
 • droeg een donkere gewatteerde jas.

Verdachte 3:

 • jongeman
 • donkergetinte huidskleur
 • leeftijd ongeveer 18 jaar
 • lengte circa 1,80 meter
 • slank postuur
 • vrij dunne benen
 • droeg een gewatteerde rode jas met capuchon.

Verdachte 4:

 • jongeman
  donkergetinte huidskleur
 • leeftijd ongeveer 18 jaar
 • lengte circa 1,85 meter
 • normaal postuur.

Vragen

 • Heeft u iets van deze straatroof gezien of weet u misschien wie de verdachten zijn?
 • Heeft u gezien dat het slachtoffer werd gedwongen met het viertal mee te lopen / fietsen?
 • Bent u de man in uniform die in de buurt van de brug over de Hoge Vaart het slachtoffer en de verdachten passeerde of weet u misschien wie hij is?

Bel dan gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=ZUQs-EpRpHc

5 gedachten over “17-jarige met grof geweld beroofd op Spoorbaanpad

 • Begrijp ik goed dat zij van tdv naar het globeplein zijn gelopen en vervolgens weer terug naar de dansweek? ????????beetje vaag!!!

  Beantwoorden
 • hmmmm drie licht getinte mannen
  raar dat zijn nou juist de schatjes hier in Almere
  achja wat verwacht je als je het grootste groep aso mensen in 1 stad gooit
  ze denken ook bijna allemaal in Almere dat ze gangsters zijn

  Beantwoorden
 • Verder zijn er geen pin automaten meer buiten. Alleen nog in de centra.

  Beantwoorden
 • katrel jan willen eggbert de jager

  hhummmmmmmm stukie lopen ,dan moeten ze maar de camaras uitlezen .komen ze vanzelf in beeld .beroving gijzeling is nog al wat ,tijd voor aktie tegen dit soort ongedierte ongeacht huids kleur afkomst etc een ieder die aan dit soort misdaden doet behoort niet op straat te lopen ,maar ergens achter slot en grendel met alleen water en brood

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *