Nieuws

Brand in clubgebouw SC Buitenboys

Zondagavond rond 22:40 uur is er brand uitgebroken in het clubgebouw van SC Buitenboys aan de Daniël Stalpaertstraat in Almere Buiten. De brand ging gepaard met forse rookontwikkeling. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.

De brand is ontstaan in de meterkast op de benedenverdieping en werd ontdekt door schoonmakers die aan het werk waren. De brandweer is met twee blusvoertuigen en een hoogwerker ter plaatse gegaan om de brand te bestrijden. Er werd opgeschaald naar middelbrand. Door snel ingrijpen kon het vuur niet verder uitbreiden, maar er kon niet worden voorkomen dat het gehele gebouw onder dikke zwarte rook kwam te staan.

De brand was na ongeveer een uur onder controle. In het gebouw zijn onder andere een kantine en kleedkamers gevestigd. Over de oorzaak van de brand en de omvang van de schade is op dit moment nog niets bekend. Een medewerker van salvage kwam rond middernacht ter plaatse om de schade op te nemen.

De leiding van SC Buitenboys heeft inmiddels via twitter laten weten dat alle activiteiten van de club door de brand voorlopig zijn afgelast.


3 gedachten over “Brand in clubgebouw SC Buitenboys

  • Heel veel sterkte! Ik weet uit ervaring bij een andere vereniging wat roet en rookschade doet. Kost weer veel energie om alles schoon en fris te krijgen.

    Beantwoorden
    • Buitenboys is nooit fris geweest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *