Persberichten

Gewelddadige poging tot diefstal De Wierden

Politie Regenboogbuurt De politie is op zoek naar getuigen van een poging tot diefstal in de avond van 17 februari in De Wierden.

Een 21-jarige Almeerder en zijn 20-jarige vriendin stappen dan rond middernacht uit een bus van lijn 1 bij bushalte De Wierden en lopen vervolgens richting de Oldebrug. Als ze langs het buurtcentrum lopen, zien ze daar drie mannen staan. Eén van de mannen spreekt hen aan, maar het stelletje loopt door. De man loopt dan met ze mee en later komt er nog één bij. De Almeerders voelen dat dit niet goed zit. Eén van de mannen eist de spullen van de vrouw, maar als hij door heeft dat zij niets bij zich heeft, richt hij zich op haar vriend. De straatrover pakt de Almeerder beet, waarna er een worsteling ontstaat, waarbij de Almeerder valt. Als hij overeind komt, probeert de straatrover zijn zakken leeg te halen, maar het slachtoffer blijft zich verzetten. Als de straatrovers het te lang vinden duren, gaan zij er zonder buit vandoor in de richting van de bushalte De Wierden. De hevig geschrokken slachtoffers lopen door en slaan vervolgens alarm. De politie kijkt in de omgeving naar de straatrovers uit, maar die worden niet meer aangetroffen.

Van beide mannen is een zeer gedetailleerd signalement bekend:

Verdachte 1:

 • man
 • blanke huidskleur
 • sprak met een Noord-Afrikaans accent
 • lengte 1,80 meter tot 1,85 meter
 • leeftijd 20 tot 28 jaar
 • slank postuur
 • kort, zwart haar
 • donkere ogen
 • slecht gebit met scheefstaande tanden
 • droeg een zwarte jas met capuchon
 • had een witte joggingbroek aan
 • droeg donkere schoenen
 • heeft een slecht gebit met scheefstaande tanden.

Verdachte 2:

 • man
 • blanke huidskleur
 • van buitenlandse afkomst
 • lengte 1,70 meter tot 1,80 meter
 • leeftijd 20 tot 25 jaar
 • normaal postuur
 • droeg een zwarte jas
 • had een zwarte sjaal om
 • droeg een zwarte muts (die zijn gezicht bedekte)
 • had een zwarte bodywarmer aan over zijn jas
 • droeg een zwarte joggingbroek
 • had zwarte sportschoenen aan.

De politie roept mensen op die iets gezien hebben of weten wie de verdachten zijn om met de Opsporingstiplijn van de politie te bellen via 0800-6070 of via het online tipformulier. Als u uw naam niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Fragment Bureau Flevoland
https://www.youtube.com/watch?v=milDbzOz60g

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *