Persberichten

Man beroofd van zijn telefoon; politie zoekt getuigen

Politie_Auto_NachtDe politie is op zoek naar getuigen van een straatroof die plaatsvond in de nacht van woensdag 30 op donderdag 31 december. Het slachtoffer werd hierbij van zijn telefoon beroofd.

Om 01.00 uur fietste de 21-jarige inwoner van Almere vanaf Station Almere Centrum op het Spoorbaanpad, in de richting van Almere Buiten. Vervolgens ging hij via het Yitzhak Rabinpad (fietspad langs de Rabotoren) naar het Maaspad, waar hij ter hoogte van de onderdoorgang met de Randstaddreef, twee personen zag lopen.

De man fietste de twee mannen voorbij waarop hij ineens uit het niets van achter werd vastgegrepen en kwam hierdoor ten val en liet daarbij zijn telefoon vallen. Hij verklaarde dat één van de daders, een op een vuurwapen gelijkend voorwerp, op hem richtte en dat de tweede dader zijn telefoon meenam. De verdachten vertrokken in de richting van het Geinplein. Het slachtoffer stapte vervolgens weer op zijn fiets en zag de beide verdachten aan de linkerzijde van het fietspad op het Mastgatpad lopen. Volgens zijn verklaring liepen ze in de richting van de IJsselmeerweg.

Signalementen verdachten:

Verdachte 1:

–    Ongeveer 1.65 – 1.70 meter lang

–    Vermoedelijk tussen de 18 en 20 jaar oud

–    Donkere huidskleur

–    Stevig postuur en kort donker haar

–    Sprak met een buitenlands accent

–    Droeg een rode winterjas tot op de heup, donkere broek en schoenen

Verdachte 2:

–    Ongeveer 1.80 – 1.85 meter lang

–    Vermoedelijk tussen de 18 en 20 jaar oud

–    Donkere huidskleur

–    Tenger postuur en kort donker haar

–    Sprak met een buitenlands accent

–    Droeg een zwarte zomerjas, capuchon over zijn hoofd, donkere broek en schoenen

Heeft u iets gezien?

De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen zich te melden via 0900-8844. Wilt u dit liever anoniem doen, bel dan met 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *