Persberichten

Kleine controle pakt anders uit, man aangehouden

Politie-auto_zwaailichtZaterdagavond hebben politieagenten van de Landelijke Eenheid Noordwest een 35-jarige man aangehouden. De man werd aangehouden nadat agenten op de Hospitaaldreef een kleine controle op een personenauto uitvoerden. De aanvankelijk kleine controle pakte echter anders uit. 

De man vertelde bij het vragen naar zijn rijbewijs dat hij zijn rijbewijs thuis had laten liggen. De agenten lieten de man ook aan een alcoholcontrole onderwerpen, wat standaard is bij een kleine controle. Hierop blies de man een te hoog alcohol promillage en werd daarop aangehouden. Bij de veiligheidsfouillering werden vervolgens grote hobby-messen, een klein beetje softdrugs en vuurwerk aangetroffen.

Eenmaal op het bureau aangekomen, blies de man 300 ug/l terwijl het limiet op 220 ug/l ligt. Tevens bleek dat het rijbewijs ongeldig was verklaard in verband met een eerdere alcoholovertreding. Alsof dit alles nog niet genoeg was, bleek ook nog eens dat er een bekeuring van 1207 euro openstond en dat er nog een gerechtelijke uitspraak moest worden medegedeeld. De boete kon of wilde de man niet betalen waarop, in opdracht van de OvJ (Officier van Justitie) de auto waarin hij reed buitengebruik is gesteld.

Zo eindigde de avond van de man met een dagvaarding voor het rijden onder invloed en het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs, een bekeuring voor het voorhanden hebben van messen, inbeslagname van de messen, het vuurwerk en de drugs en de afsleep van de auto.

Echter betekende dit voor de agenten veel papierwerk en een paar overuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *