Nieuws

Wilde achtervolging en 25 proces-verbalen bij verkeerscontrole

Vrijdag heeft de politie in Almere Buiten een Controleactie Verkeer & Criminaliteit gehouden. De actie bestond uit drie delen en werd ondersteund met ANPR-camera’s.

Controles

Van 15:30 tot 17:00 uur is er gecontroleerd op de Tussenring met de ANPR-camera. Het verkeer uit beide richtingen werd gecontroleerd met als doel het opsporen van criminele en gesignaleerde voertuigen. Ook controleerde de politie gelijk of er goed voorrang werd verleend bij de afrit van de A6 met de Tussenring.

Van 18:30 tot 20:30 uur was er extra toezicht bij DoeMere. Er was informatie dat er een illegaal meeting evenement zou gaan plaatsvinden. De organisatie van het evenement bleek op het laatste moment de locatie veranderd te hebben.

Van 20:30 tot 21:30 uur: De politie heeft de nieuwe locatie gevonden waarna de controle werd verplaatst.

Achtervolging

Omstreeks 21:30 uur was de politie onderweg naar de nieuwe locatie toen plotseling vanuit Lelystad een voertuig met hoge snelheid richting Almere reed. Diverse eenheden van de Politie uit Lelystad zaten achter dit voertuig aan en er ontstond een wilde achtervolging. Ter hoogte van Almere is de Almeerse politie aangehaakt bij de achtervolging. Het voertuig deed er alles aan om uit handen van de politie te blijven. De snelheid liep al snel op boven de 200 km/u. De verlichting van de auto was gedoofd.

Vanuit de A6 ging het voertuig de A27 op, waarbij uiteindelijk ook de regio’s Gooi en Vecht en Utrecht aanhaakten bij de achtervolging. Ter hoogte van Utrecht is het voertuig uit beeld geraakt. Bij de achtervolging ramde het voertuig bijna politieauto’s en burgers. Hij ging diverse keren dwars door de berm en op- en afritten op. De recherche zal verder onderzoek doen naar dit voertuig.

De resultaten van de actie:

2 voertuigen zijn gecontroleerd en doorzocht vanwege aanwijzingen criminele activiteiten

25 voertuigen hebben een proces-verbaal gekregen voor diverse overtredingen

5 voertuigen hebben een toon regeling gehad om zaken in orde te maken.

3 voertuigen hebben na controle een WOK-Status gekregen.

Note: De afgebeelde voertuigen en personen zijn willekeurig uitgezocht. Van criminele activiteiten of overtredingen hoeft dus geen sprake te zijn.

3 gedachten over “Wilde achtervolging en 25 proces-verbalen bij verkeerscontrole

 • 25 voertuigen een bekeuring? Hoe kun je een voertuig een bekeuring geven?
  Als mijn voertuig onverhoopt een bekeuring krijgt ben ik toch bang dat ik die voor hem/haar moet betalen, terugkrijgen zal lastig worden, misschien voor straf maar een wasbeurtje minder?
  Grappig dat een agent nooit spreekt over auto en automobilist, maar over “voertuigen” en “bestuurders van voertuigen”
  Dat valt me ook op op de Facebook pagina die toch er op gericht is dichter bij de burger te staan :-)
  Verder overigens alle lof voor hoe ze dit doen.

  Beantwoorden
 • leo freesen

  Ik blijf het geweldig goed werk vinden van de politie. Als je alles goed hebt hoef je niet bang te zijn, en is er niets aan de hand.

  Beantwoorden
 • Top gedaan! Dat kruispunt van a6 op-/afrit met tussenring is erg gevaarlijk. Steeds meer verkeer richting nobelhorst. Ik heb al een aantal keer op de rem moeten trappen omdat ik geen voorrang kreeg, terwijl ik die wel had!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *