Nieuws

Zaterdag demonstraties voor én tegen aszielzoekers

Flyer die PVV gaat uitdelen
Flyer die PVV gaat uitdelen

Aanstaande zaterdag houden meerdere politieke partijen in Almere een stille demonstratie (o.a. GroenLinks, SP en de PvdA) of een flyer-actie (PVV). Beide acties gaan over het al dan niet toelaten van meer asielzoekers in Almere en zijn daarom door de partijen bewust op hetzelfde tijdstip gepland.

De leider van de landelijke fractie van de PVV, Geert Wilders, komt om 13:00 uur flyers uitdelen tegen uitbreiding van het asielzoekerscentrum(AZC). Op de website van de PVV staat het volgende te lezen: ”De asieltsunamie uit islamitische landen bedreigt Nederland. Alles staat op het spel: onze veiligheid, vrijheid en toekomst. Het is hoogste tijd om in actie te komen!”

Op hetzelfde tijdstip vindt op het Forum een stille demonstratie plaats van onder andere GroenLinks, SP en de PvdA. De partijen demonstreren tegen de komst van Wilders. Er is bewust voor een stil protest gekozen om Wilders geen extra aandacht te gunnen. “Want hoewel de PVV in Almere groot is, is zijn er zeker evenzoveel mensen die het met hen oneens zijn.” staat te lezen op de website van GroenLinks Almere. Daarnaast nodigt de partij iedereen uit om mee te protesteren. In tegenstelling tot de PVV zij de partijen juist voor de opvang van extra asielzoekers in Almere.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *