Nieuws

Ondernemers en buurtbewoners kijken mee bij verkeerscontrole

Donderdag heeft de politie een extra controle op verkeer en criminaliteit gehouden op verschillende locaties in Almere Buiten. Dit omdat de eerste Almeerders al richting hun vakantiebestemming zijn vertrokken. Inbrekers zijn hier ook van op de hoogte.

Het bijzondere aan de actie van donderdag was dat er deze keer ook ongeveer twintig ondernemers en wijkbewoners uit Almere Buiten aanwezig mochten zijn. Zij hebben vooraf op het politiebureau een presentatie gekregen met informatie en uitleg over de controle. Tijdens en na de presentatie werden er volop vragen gesteld door buurtbewoners. Nadat de vragen waren beantwoord konden ze een kijkje nemen bij de controle die was opgezet aan de Edelhertweg.

De bezoekers vonden het kijkje achter de schermen erg leuk. Eén van de buurtbewoners schrijft op Facebook “Goed geregeld en de informatie van de presentaties was zeer nuttig!” Politie Almere Buiten laat weten dat ze het een geslaagde avond vonden. Daarom zijn ze bezig met het organiseren van een tweede avond. Houd voor meer informatie hun Facebookpagina in de gaten.

De resultaten van de controle op een rij:

  • Twee voertuigen met bekende inbrekers zijn doorzocht.
  • Eén voertuig is op grond van de Opiumwet doorzocht.
  • Eén voertuig is op grond van de Wet wapens en munitie doorzocht.
  • Twee personen hebben een bekeuring voor het rijden zonder verzekering.
  • Drie personen hebben een bekeuring gekregen voor het rijden zonder rijbewijs.
  • Eén scooter is in beslag genomen en zal worden vernietigd (Drie keer rijden zonder rijbewijs)
  • Drie bekeuringen voor diverse zaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *