Nieuws

Veel belangstelling voor vrijwillige rollerbank controle

Donderdagavond heeft de politie van Almere Buiten tussen 18:00 en 21:00 uur een vrijwillige rollerbank controle gehouden. Scooters en brommers konden vrijwillig naar het politiebureau komen om hun voertuig te laten controleren. Er werden dan ook geen bekeuringen uitgedeeld als de scooter of brommer niet voldeed aan de eisen.

De controle werd vanaf het begin af aan al druk bezocht. Er ontstond zelfs een wachtrij met mensen die gecontroleerd wilden worden. Wanneer er werd geconstateerd dat het voertuig te hard ging op de rollerbank kreeg de bestuurder uitleg over de gevolgen bij een echte controle. Daarnaast werd een formulier uitgedeeld wat de eisen zijn zodat de eigenaar van de scooter of brommer het voertuig weer naar de juiste snelheid kon brengen.

Er hebben 84 voertuigen op de rollerbank gestaan, van deze voertuigen hadden 7 een te hoge constructiesnelheid. Hoewel deze voertuigen normaal een WOK-status (Wacht Op Keuring) krijgen, kunnen de bestuurders nu zelf hun voertuig in orde maken. Normaal zou dit een boete opleveren en moeten ook de keuringskosten betaald worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *