Kort nieuws

Chauffeurs NS-bussen bekeurd na negeren rode verkeerslichten

Chauffeurs NS-bussen bekeurd na negeren rode verkeerslichtenVijf buschauffeurs hebben een bekeuring gekregen vanwege het negeren van de rode verkeerslichten. De chauffeurs reden in opdracht van de Nederlandse Spoorwegen.

Vanwege werkzaamheden aan het spoor rijden er dit weekend geen treinen tussen Almere Oostvaarders en Weesp. Reizigers worden vervoerd met bussen die zijn ingehuurd door de NS. De politie ontving echter klachten van onder andere de NS, Connexxion en treinreizigers dat de bussen veelvuldig verkeersovertredingen pleegden waaronder het negeren van rode verkeerslichten op de busbaan. Hierop is door de landelijke politie-eenheid zaterdag extra gecontroleerd.

In korte tijd reden vijf buschauffeurs door een rood verkeerslicht heen. Zij kregen allemaal een bekeuring van 230 euro. Één buschauffeur, een 61-jarige man uit Hilversum, bleek nog boetes te hebben openstaan en mocht niet verder rijden totdat deze betaald waren. De reizigers moesten daardoor overstappen op een andere bus. Nadat zijn werkgever iets meer dan 2350 euro had betaald mocht de chauffeur zijn weg weer vervolgen. 

Bij de controle is er bewust voor gekozen om de chauffeurs staande te houden en direct proces-verbaal aan te zeggen. Hiermee wilde de politie bereiken dat het gedrag direct zou verbeteren, doordat er zichtbaar handhavend werd opgetreden.

Foto: Landelijke Eenheid Noordwest

4 gedachten over “Chauffeurs NS-bussen bekeurd na negeren rode verkeerslichten

 • Te gek voor woorden…. Dan denk je veilig bij een proffessional in te stappen
  De man met 2350 achterstallige bekeuringen…. Die is zijn titel chauffeur niet waard. Klinkt lullig zo 4 jaar voor een mogelijk pensioen maar wat mij betreft ontslag op staande voet…. Er gebeuren al zomaar ongevallen op de busbaan…. We weten nu waarom…..

  Beantwoorden
  • Dus omdat iemand prive boetes krijgt (er staat overigens niet of dat verkeersboetes zijn) die hij misschien niet kan betalen omdat het zo geweldig goed gaat met de Nederlandse economie, moet hij maar ontslagen worden. Met als gevolg dat hij minder inkomen krijgt en de boetes helemaal niet meer kan betalen.

   Over de veiligheid kun je overigens pas oordelen als je een keer meegereden bent.

 • Marco Meijer

  Zeer verwarrend en gevaarlijk: in Almere springen bijna alle verkeerslichten op de busbaan op groen als er een bus nadert. Maar sommige verkeerslichten doen dat niet. En sommige andere springen opeens op rood als er een bus vanaf de andere kant is gepasseerd. Geen touw aan vast te knopen voor de buschauffeurs. En niemand schijnt dat op te kunnen lossen. En een buschauffeur die dan maar gaat remmen voor elk verkeerslicht ongeacht de kleur, haalt nooit zijn haltetijden en komt overal te laat. Kijk eens een poosje mee met een buschauffeur en probeer eens in te schatten hoe moeilijk het is.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *