Kort nieuws

Cameratoezicht Walt Disneyplantsoen en Raaltepad verlengd

politiebureauHet tijdelijke cameratoezicht in de omgeving van het Walt Disneyplantsoen en Raaltepad wordt verlengd tot maart 2016. Dat heeft het college bekend gemaakt.
De camera`s bij het Raaltepad zijn al in 2011 opgehangen om de overlast in de Stedenwijk tegen te gaan. Nadat door het toezicht de problemen terugliepen werden de camera`s verwijderd, daardoor keerde de overlast terug. In 2013 werden de camera`s opnieuw geplaatst. Hoewel de overlast nu opnieuw terugloopt en zich alleen nog concentreert op het pleintje gelegen aan het Raaltepad/Enschedepad, blijft het cameratoezicht daar samen met andere maatregelen aanwezig.

Ook op het Walt Disneyplantsoen blijft het cameratoezicht gehandhaafd. Ondanks de komst van het cameratoezicht is openbare orde en veiligheid nog niet hersteld in dit gebied. Er zouden nog regelmatig incidenten plaatsvinden en de aldaar verblijvende groep veroorzaakt nog veel overlast. Omdat cameratoezicht een onmisbare schakel is in de integrale aanpak, blijft dit gehandhaafd tot zeker maart 2016.

Het cameratoezicht op het Haarlemplein en Raaltepad/Hilversumpad komt door de afgenomen overlast te vervallen.

Lees het gehele document hier: Cameratoezicht (PDF 43 kB)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *