Kort nieuws

Bijna 90 zwartrijders bekeurd bij grote controle

12038104_1649341205318886_8713708227317414327_nDe politie heeft donderdagmiddag in samenwerking met een aantal partners een grote veiligheidscontrole in het openbaar vervoer gehouden. Dat meldt de dienst Infrastructuur van de Landelijk Eenheid op haar Facebookpagina. Op een aantal locaties werd iedereen in bus en trein gecontroleerd. In zes uur tijd werden ongeveer 8.500 reizigers extra gescand/gecontroleerd.

Dit resulteerde er in dat bij de spoorwegen van de 6575 gecontroleerde reizigers er 50 niet in het bezit bleken te zijn van een geldig vervoersbewijs. Ook werd er vijf maal een proces-verbaal uitgeschreven voor roken in de trein, roken buiten de aangewezen rookplek en het niet tonen van een ID-kaart.

Bij de controle in de bus werd van 39 personen geconstateerd dat ze niet in het bezit waren van een geldig vervoersbewijs, waarvoor zij werden bekeurd. Zeven personen kochten alsnog een kaartje. Ook werden drie reizigers gewaarschuwd en genoteerd. Van 120 personen werden de gegevens door de politiesystemen gehaald, daarvan bleek niemand gesignaleerd te staan.

Wel verrichtte de politie een aanhouding voor vernieling van een Connexxion bus. Deze persoon was voorafgaand hieraan betrokken geweest bij een vechtpartij in de bus. De man was warrig en weigerde mee te werken met de politie. Vervolgens “simuleerde” hij bewusteloosheid. Ambulancemedewerkers -die reeds ter plaatse waren vanwege de vechtpartij- hebben de man onder politie begeleiding overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Connexxion heeft aangifte gedaan tegen de man vanwege de vernieling.

Foto: Landelijke Eenheid Noordwest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *