Nieuws

Gewonden bij aanrijding tussen stadsbus en auto

Vrijdagmiddag zijn drie personen gewond geraakt bij een aanrijding tussen een stadsbus en een auto. Het ongeval gebeurde om ongeveer 15:40 uur op de busbaanovergang van de Rotterdamweg in Stedenwijk.

De bestuurder van de auto moest door de brandweer uit zijn voertuig worden bevrijd. Niet alleen enkele deuren moesten worden verwijderd, ook het dak moest van de auto worden geknipt om de man uit zijn benarde positie te kunnen bevrijden. Hij werd vervolgens met onbekend letsel naar het AMC in Amsterdam vervoerd.

Ook in de bus raakten twee passagiers gewond. Zij zijn met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

De kruising werd zowel voor het busverkeer als voor het kruisende overige verkeer volledig afgesloten. De bussen werden door Connexxion tijdelijk omgeleid. De dienst Verkeers Ongevallen Analyse van de politie deed uitgebreid onderzoek naar de oorzaak van de aanrijding. De betrokken stadsbus kon na het onderzoek op eigen kracht naar de remise worden gereden. De personenauto werd opgehaald door een berger.

Na het schoonvegen van de kruising werd deze rond 17:00 uur weer vrijgegeven voor alle verkeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *