Persberichten

Almeerder aangehouden na bedreigen en beledigen conductrice

Koploper Trein DuivendrechtEen 23-jarige man uit Almere is woensdag 12 augustus op het station in Duivendrecht aangehouden op verdenking van het beledigen en bedreigen van een conductrice. De man die vermoedelijk in het bezit was van verdovende middelen zit nog vast. Hij reisde zonder geldig vervoersbewijs en weigerde zich te legitimeren.

De trein waarin de man zich bevond kwam vanuit Almere. Tijdens een vervoersbewijscontrole reageerde de man direct agressief. Hij beledigde de 60-jarige conductrice en bedreigde haar met de dood. Omstreeks 20.30 uur is de man in de trein op het station in Duivendrecht aangehouden. Bij de veiligheidsfouillering trof de politie drie zakjes met wit poeder en zes rode pillen aan. Onderzoek moet uitwijzen of dit verdovende middelen zijn.

Controle door conducteurs

Conducteurs van de Nederlandse Spoorwegen (NS) en controleurs van andere openbaar vervoersorganisaties zijn buitengewoon opsporingsambtenaar. Zij hebben de bevoegdheid om aan reizigers zonder geldig vervoersbewijs een identiteitsbewijs te vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *